Förbättra din kondition under sommaren

För att må bra, både psykiskt och fysiskt behöver du röra på dig regelbundet och få upp pulsen. Genom att träna upp din kondition får du mer ork till vardagssysslor samtidigt som risken för hjärt- och kärlsjukdomar minskar. Att ha en bra kondition är också viktigt för att kunna utöva sporter som exempelvis fotboll och ishockey.

Cykeln är ett bra träningsredskap

Sommaren är en underbar årstid, solljuset och värmen bidrar ofta till att suget på att vara utomhus ökar. En utmärkt träningsform under sommaren är cykling, du kan njuta av den härliga solen med fina utsikter samtidigt som du tränar.

Genom att du även får frisk luft bidrar det till bland annat bättre sömn. Förutom det här så bidrar regelbunden träning även med ett starkare immunförsvar samt en ökning av endorfiner i hjärnan som gör att du känner dig gladare.

Jämfört med löpning är dessutom cykling skonsammare för leder och muskler. På nätet kan du hitta mängder med olika cyklar oavsett vilken typ av cykel du letar efter, exempelvis på Cykloteket. Om du har problem med rygg eller knän kan du även få hjälp i en cykelaffär att ställa in rätt sadelns höjd och position samt styrets höjd för att förebygga smärta.