Bli bättre på hockey

Barn och vuxna som tränar hockey vill hela tiden bli bättre och utveckla sitt spel. En bra tränare och goda lagkamrater är två viktiga delar för att du ska trivas och frodas, men mycket av spelet hänger på dig och vad du gör för att bli en bättre spelare.

Öva öva öva

Nöjd dig inte med tiden du har med din tränare och ditt lag. För att bli bra på hockey ska du ta varje tillfälle för att träna på din teknik och det kan du göra utanför planen också. Med klubban och pucken kan du träna att din puckkontroll och hur du ska hantera klubban. Om du inte tränar skott kan du lika gärna träna i sovrummet. Skotten tränar du bäst utomhus med ett passande mål som inte stor framför något skört. Du kan också prata med din tränare och be om en egen utvecklingsplan, ta emot kritik och lyssna på vad du borde förbättra och arbeta på de områdena.

Utrustning

Hockey innebär en hel del utrustning och det är viktigt att alla delar passar dig och sitter bra. Du kan inte bli en ny Peter Forsberg om skridskorna sitter dåligt eller om handskarna är för stora. Lägg pengar och tid på att hitta bra grejor och ditt spel har alla möjligheter att bli bättre och bättre.