När barnen ska spela hockey

Idea Studio / Shutterstock.com Att spela hockey är en bra och hälsosamt aktivitet som många barn faller för. En del för att de älskar sporten, medan andra bara vill ha mer tid med sina hockeyälskande kompisar. Det finns en del som man som förälder bör  tänka på när barnen ska spela hockey. Framförallt så är det skydden som är det viktigt så man inte ramlar och slår sig ute på isen.

Hockey kan kosta pengar

Det är tyvärr en ganska kostsam sport. Har man en liten budget i hemmet kanske man måste leda barnens uppmärksamhet åt en annan sport. Men har man råd, kan man först och främst försöka spara pengar där det går. Främst handlar det om priset på utrustningen. Barn behöver inte bara fullgott skydd när de spelar, börjar de spela ung måste man även byta ut utrustningen med jämna mellanrum allteftersom de växer. Därför kan man titta på second hand-butiker och höra runt på nätet efter andra föräldrar som vill bli av med urvuxen utrustning.

Viktigt med utrustning

En av de viktigaste säkerhetsåtgärderna är hjälmen. Den ska man aldrig köpa begagnad, vare sig det handlar om hockey eller cykling. Hjälmen är barnets viktigaste skydd och den ska bytas ut vart 3-4 fjärde år eller när den börjar bli matt och repig. Hjälmar är nämligen en färskvara som förlorar sin kapacitet med ålder och hårda smällar. Se till att skaffa en passande hjälm som skyddar barnens huvud. Utan den ingen hockey, det är ganska enkelt. Även om det bara ska åkas skridskor så är hjälmen en viktig detalj som alltid ska tas på.

Ta hockeyn ett steg längre

Efter man har fixat utrustningen och barnet har blivit medlem i en klubb, behöver man så klart hämta och lämna på träningarna. Det är opraktiskt att skicka barnet på cykel, det är inte lätt att bära runt på den stora hockeybagen själv. Åk på första mötet och se vilka andra föräldrar som är där. Har du tur finns det flera inom ditt bostadsområde och ni kanske kan komma överens om att turas om att skjutsa och hämta barnen. Då kan man vara mer säker på att barnet alltid kommer till träningen, utan att man själv måste styra om sitt schema flera dagar i veckan.

Detta med att ärva utrustning

Oftast så får man som småsyskon ärva sina äldre syskons utrustning. Det kan ju vara en fördel innan man riktigt vet om det är hockey som är det stora intresset. Att köpa ny utrustning för var och en som ska börja spela kan kosta en hel del. Detta med att ärva utrustning är något som fungerar bra i en familj med många barn. Förr eller senare så behöver man ändå köpa ny utrustning till även den yngsta i familjen om hockeyintresset står sig.