Bästa sätten att vara en bra hockeysupporter

Stankevich / Shutterstock.com

Stankevich / Shutterstock.com

Om man älskar hockey ska man självklart bli en supporter. Och när man väl har blivit en supporter har man ett ansvar mot supportergruppen och sitt lag. Nedan följer den oskrivna lagboken för en god hockeysupporter:

  1. En supporter visar alltid sin support. Detta kan man göra på flera sätt. Ett av de bästa är så klart genom att klä sig som den äkta varan med matchtröja, en skön halsduk och möjligen en keps. Man kan också visa sin support genom att göra sin röst hörd på arenan, på sociala medier och liknande. 
  2. Man deltar i supportergruppen. Visst finns det en ledare för gruppen, men även om man inte är den som styr ska man inte förvänta sig att ledaren fixar allting. Delta i besluten och diskussionerna. Hjälp till. Alla använder trots allt sin lediga tid för att organisera möten, resor och roliga saker för gruppen.
  3. Man stödjer även ett förlorande lag. Även om hockeylaget förlorar match på match, ska man fortsätta stödja och stötta sitt lag. Man kan tycka att de gör fel, att de är dåliga och så vidare, men ge inte upp och överge dem. De behöver ert stöd som bäst när det går som värst.
  4. Huligan åker ut direkt. Man kan skämta och skoja med motståndarlaget. Det är inget fel att göra en lustig hejarramsa om varför ens lag är bäst och motståndarna är sämst, men det ska hålla god ton. Och man ska aldrig bli arg eller slåss för sitt lag. Hockeyanda ska vara glatt och roligt, man ska aldrig bråka med människor för att de hejar på ett annat lag.
  5. Följ laget på turné. Åtminstone en gång i livet ska man ta sig tiden att följa med laget till så många bortamatcher som möjligt. Det är alltid tacksamt att ha stöd i läktaren när man spelar borta och man får så klart se en väldans massa hockey!